Fritidsgårdar, ungdomsgårdar

I kommunen finns flera mötesplatser för ungdomar som riktar sig till åldersgruppen 13–23 år. Fritidsgårdarna riktar sig till lite yngre ungdomar 13–17 år. Våra ungdomens hus i centrala stan och på Ersboda har verksamhet för äldre ungdomar 16–23 år. Mobil mötesplats är en verksamhet för dig i högstadiet. En mobil fritidsgård som åker ut till där du vill ha en plats att träffa kompisar eller göra roliga aktiviteter för tillfället.

Umeå kommun erbjuder även tillfälliga mötesplatser, exempelvis när det är sommarverksamhet på Nydala.

Vi stöttar även unga arrangörer, erbjuder lovverksamhet och aktiviteter för unga med funktionsnedsättning. All verksamhet är drog- och alkoholfri.

Om fritidsgårdar på www.umea.se/ung Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdomars inflytande

Vi tycker det är viktigt att du som är ung har möjlighet att påverka och att du känner dig delaktig i vår verksamhet eftersom det är dig vi finns till för. Vi ser gärna att du är med och planerar det som ska hända på våra fritidsgårdar och ungdomens hus, det ger oss bra förutsättningar till att göra ett bra jobb.

Du som ung kan även påverka och engagera dig på andra sätt, exempelvis genom att starta en förening kring ett intresse eller mejla en politiker för att väcka en fråga som du tycker är viktig. På www.umea.se/ung Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du mer information om hur du kan vara med och påverka.

För dig med funktionsnedsättning

Mötesplatser och fritidsaktiviteter för dig som har en funktionsnedsättning

Sidan publicerades