Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Kolla in alla aktiviteter i lovkalendern

  Äntligen sportlov! Du som är lovledig hittar tips på aktiviteter att göra på www.umea.se/handerpalovet . Kolla in allt som händer och visa dina kompisar!
 • Tegsvägen stängs av

  Från och med måndag 11 mars stängs en del av Tegsvägen. Vägen ska sänkas för att säkra delar av Teg mot översvämning och för att möjliggöra nya flerbostadshus m...

Demokrati

Man och kvinna tittar åt olika håll vid Väven/Stora hotellet i Umeå

Foto: Sandfilm

Engagera dig, gör din röst hörd

I Umeå har vi alltid diskuterat öppet, vänt och vridit på argumenten, det är en del av stadens anda och det fortsätter vi med. Debatt och diskussion är mycket viktigt för kommunen och samhället i stort, det bidrar till att stärka demokratin och föra Umeå och världen framåt.

Som Umeåbo har du rätt till service från kommunen, men du har också stora möjligheter att engagera dig i vårt gemensamma samhälle, till exempel genom att komma med synpunkter och förslag och bidra med engagemang, också när det gäller kommunens arbete och verksamheter.

Evenemang

 • Vinterkul på Tomtebo strand

  Under hela veckan så finns pulkbacke, skidspår och grillplats att hänga på för alla sportlovsfirare så länge vädret tillåter.
  07:00-23:59
 • Ubmejen biejvieh, samiska veckan

  3–10 mars firas Ubmejen biejvieh, samiska veckan, i Ubmeje (Umeå). Såhkie, Umeå sameförening, har arrangerat veckan i 25 år och den bjuder som alltid på jojk, konsert, föredrag, film, samtal, teater, musik, utställning, visningar och mycket mycket annat. Se program för aktiviteter, datum och tider. Buerestbåhtieme! Välkommen!
  08:00-17:00