Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

  • Se över ditt brandskydd hemma

    Den första adventshelgen är här, en tid på året då vi tänder många levande ljus. Som alltid är det viktigt att du tar brandsäkerheten på allvar. Vid brand kan e...

Umeå 400 år

Ann-Christine Gradin framför en gammal bild av en grupp elever som undervisas av Maja Beskow (fotomontage)

Hälsningar till framtiden

Vad är det som engagerar dig och gör att Umeå har en särskild plats i ditt hjärta? Vad är Umeå för dig? Under jubileumsåret fångar vi några Umeåbors egna berättelser och visioner. Berättelserna skapar en tidsbild av Umeå 2022 och blir en hälsning till framtiden.

Utbildningsdirektör Ann-Christine Gradin betonar skolans viktiga roll när det handlar om unga människors utveckling i ett demokratiskt samhälle. Hon slår också ett slag för teckningslärarinnan Maja Beskow, en riktig pionjär i Umeås utbildningshistoria.

Evenemang

  • Johan Frid / Kvarglömda skuggor

    Umeå konsthall visar under hösten/vintern Johan Frids utställning "Kvarglömda skuggor". Under 1800-talet åkte naturalister världen runt för att utforska, upptäcka och samla in exemplar av växter och djur. De organiserade och tecknade av dessa med en förbluffande färg- och detaljrikedom. Man återskapade en värld som få förut hade skådat. Kanske påminde det om en paradisisk värld. Det var en tid då världen öppnade sig, växte och blev större.
    09:00-18:00