Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Nolias ishallar får ny kylanläggning

  De två ishallarna på Nolia idrottscentrum genomgår just nu en omfattande renovering av kylanläggningen efter ett läckage som inträffade under vintern. Det medfö...

Kommunsammanslagningen

Flygfoto, Obbolabron byggs 1989.

Samarbete bygger broar, här Obbolabron 1989.

Femtio år av gemensam utveckling

Det är femtio år sedan den sista stora kommunsammanslagningen 1974 då Sävar, Holmsund, Obbola, Hörnefors och Holmön gick samman med Umeå kommun. Under de senaste femtio åren har vi nyttjat gemensamma resurser och mött utmaningar tillsammans, vilket har lett till en stark och sammanhållen kommun. När vi nu firar femtio år av gemenskap och samarbete ser vi tillbaka på en resa präglad av tillväxt och utveckling. Läs mer om kommunsammanslagningen och upptäck hur vi tillsammans bygger framtidens Umeå:

Evenemang

 • Fotbollsskola för barn och unga födda 2006–2010

  Mellan 25 och 27 juni vill vi att du ska få chansen att utvecklas både som fotbollsspelare och som människa. Lägret ger dig chansen att växa på flera nivåer genom en unik kombination av högklassiga träningspass, samtal och ledare som finns till för dig. Vi har många ledare på lägret, så att du ska känna dig riktigt sedd och uppmuntrad på lägret.
  09:00-15:00
 • Skattjakt på Holmöns båtmuseum

  Kom in på Holmöns båtmuseum och be om en skattjaktsfolder i kassan. Då kan du leta efter uppmärkta föremål i museet. Vid varje föremål finns ett nummer och en bokstav. Har du hittat alla föremål bildar bokstäverna ett ord. Lämna in ditt svar i kassan. Du kan också lära dig mer om varje föremål genom att läsa en text på en lapp (finns även på engelska) eller fråga den som jobbar i kassan.
  09:00-16:30
 • Anna Tiselius / Att möta ORO med en ORO

  Välkomna till Umeå stadsbibliotek, Öppen vägg, plan 2. Utställningen visas 15 maj till 29 juli under bibliotekets ordinarie öppettider
  10:00-19:00