Simphamns gästbrygga i Strömbäck.

Simphamns gästbrygga i naturreservatet Strömbäck-Kont.

Upptäck Umeås båtliv

Umeås kust erbjuder ett stort utbud av gästhamnar och naturhamnar för dig med båt. Passa på att besöka en sjönära restaurang eller roa dig på något av Umeås många evenemang under sommaren.

Gästbryggor och gästhamnar finns utspridda över hela Umeå, så ge dig ut med egen båt längs Umeås kust, upptäck nya pärlor vid havet, eller varför inte åka upp i Umeåälven för ett besök i centrum.

Gästbryggor och gästhamnar

På Umeå gästbrygga i centrum kan du förtöja din båt gratis i 24 timmar. På Strömpilens gästbrygga nedströms finns ett köpcentrum där du kan handla livsmedel och shoppa kläder. Vill du stanna lite längre i centrum finns Öns gästhamn med tillgång till vatten och el på bryggan, servicehus med toaletter, tvätt och samlingsrum, samt en restaurang i direkt anslutning till bryggan.

Vid sidan av Umeåälvens inlopp finner du Patholmvikens småbåtshamn och gästhamn, med närhet till Holmsunds centrum, en servicebyggnad och möjlighet att tanka din båt. Inte långt därifrån finns Bredviks hamn i Obbola, med badplats i direkt anslutning till hamnen och Gamla salteriet, en fiskhandel med servering, finns inom gångavstånd.

Vill du utforska Umeås kust är du välkommen att besöka vackra Holmön och Byvikens gästhamn, med lanthandel, båtmuseum, restaurang och vandrarhem. Eller ta en tur till Rovögern och Kvarkenfisks gästhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och besök den lokala restaurangen för en lunch eller middag. Är du intresserad av friluftsliv kan du besöka Simphamn, som ligger inom ett kommunalt naturreservat, Kont, med vandringsleder, badstrand och grillstugor.

Naturhamnar

Letar du pärlor längs kusten, besök den natursköna ön Bjuren, som ligger i ett naturreservat utanför Skeppsvik och som har både badstrand och fornlämningar. Även Husskär ligger i ett naturreservat och har fornlämningar i form av labyrinter och tomtningar, väl värda ett besök.

Sidan publicerades