Kollage med bilder från förra årets familjedag.

Familjedag i Tavelsjö med traktorutställning

Föreningarna i Tavelsjöbygden går samman med Tavelsjö Wärdshus och arrangerar familjedag söndag 14 juli. Alla är välkomna!

Familjedagen i Tavelsjö bjuder på allt från loppis och hantverk till prova på-aktiviteter och utställning av veterantraktorer, veteranbilar, cyklar och mopeder. Du kan ta med familjen på en rundtur i bygden med veterantraktor, åka häst och vagn, gå tipspromenad, kamma hem storvinsten i kaklotteriet och njuta av musikunderhållning. Och ingen kommer att behöva gå med tom mage från familjedagen – glass, fika och mat finns så klart till försäljning.

Living lab och drönare

På plats finns också representanter från projektet Living Lab som startats i Tavelsjö-Rödåbygden med syftet att etablera ett levande labb för självkörande transporter i Tavelsjö-Rödåbygden. Passa på att träffa några ur projektteamet under dagen, ställa frågor och lära dig mer om detta spännande projekt. Missa heller inte visningen av den självkörande leveransroboten Hugo tillsammans med Bussgods Norr! Det bjuds också på en drönaruppvisning av Nordluft Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När, var, hur?

Söndag 14 juli, klockan 11.00 – 15.00 vid Wärdshuset i Tavelsjö.
Familjedagen är gratis. Parkeringsavgift 20 kr.

Ta dig till Tavelsjö

Tavelsjö ligger knappt 3 mil nordväst om Umeå. Ta väg 363 mot Vindeln. För dig som bor i Umeå eller längs väg 363 kan Länstrafikens tips om att ta bussen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vara något att överväga. Både för miljöns skull och för att undvika krångel med att hitta en parkeringsplats inne i centrala Tavelsjö.

Sidan publicerades